ГоловнаСвіт

Унаслідок сходження лавини у Французьких Альпах загинув українець (оновлено)

Хлопець випадково приєднався до групи молодих французів, доля яких досі невідома

Унаслідок сходження лавини у Французьких Альпах загинув українець (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Французьких Альпах у департаменті Ізмер зійшла лавина, внаслідок якої загинули три людини, серед яких є і громадянин України.

Про це інформує УНН з посиланням на Le Parisien.

Як повідомляють, увечері лавина накрила групу з 10 французьких учнів на курорті Les Deux Alpes. Українець, утім, не входив до складу шкільної групи.

В одного з учнів зупинилося серце під час евакуації групи за допомогою вертольота. Згодом знайшли тіло ще одного учня.

За інформацією поліції, ще п'ятьох осіб вказали зниклими безвісти.

Оновлено. Міністерство закордонних справ України підтвердило загибель українця внаслідок сходження снігової лавини у Французьких Альпах. Про це у Twitter написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Мої співчуття рідним і близьким загиблих через лавину у Франції. Посольство робить усе можливе і необхідне у зв'язку із загибеллю українця", - йдеться в повідомленні.

Оновлено 00:26. Загиблий в Альпах підліток-українець навчався в Ліоні, повідомляє ТСН.

Хлопець приєднався до групи французьких ліцеїстів, які каталися на лижах в Альпах. Діти разом з інструктором поїхали на "чорну трасу", яка була закритою. Крім того, на курорті оголосили третій із п'яти можливих рівнів загрози сходження лавин. Чому дорослий інструктор проігнорував заборону, поки що не відомо.

Пошуково-рятувальна операція в горах триває, незважаючи на настання ночі. Рятувальники ще сподіваються знайти дітей живими. Наразі відомо, що загинули троє людей. Рятувальники знайшли ще кількох учнів у тяжкому стані, а також їхнього непритомного вчителя.Нагадаємо, щонайменше 12 альпіністів загинули після сходження снігової лавини на Евересті у квітні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram