ГоловнаСвіт

У Воркуті спалили "чужі для російської ідеології" книги Фонду Сороса

За словами завідувачки бібліотекою, знищені книги були незатребуваними

У Воркуті спалили "чужі для російської ідеології" книги Фонду Сороса
Фото: 7x7-journal.ru

53 екземпляри навчальної літератури, виданої за підтримки Фонду Сороса в межах проекту "Відновлення гуманітарної освіти в Росії", які були в бібліотечному фонді Воркутинського гірничо-економічного коледжу (Республіка Комі, РФ), знищили "шляхом спалення".

Про це повідомляє інтернет-журнал "7x7".

Зазначають, що видання надіслало офіційний запит Міністерству освіти і молодіжної політики Республіки Комі після того, як у середині грудня 2015 року стало відомо, що з бібліотек і навчальних закладів республіки вилучають літературу, видану за підтримки Фонду Сороса. Сьогодні редакція отримала відповідь за підписом в.о. міністра Світлани Моїсєєвої-Архипової.

У ньому сказано, що, за даними Міносвіти, в Ухтинському державному технічному університеті виявили і рекомендували вилучити 413 книг. У Воркутинському політехнічному технікумі - 14 книг; ці підручники вже вилучили, готується акт їхнього списання, видання "утилізують за допомогою знищувача паперів".

У Воркутинському гірничо-економічному коледжі 53 книги вже спалили у дворі навчального закладу. За словами завідувачки бібліотекою Воркутинського гірничо-економічного коледжу Олени Васильєвої, знищені книги були незатребуваними.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2015 року Фонд Сороса визнали небажаною в Росії організацією. Генпрокуратура РФ встановила, що він становить загрозу засадам конституційного ладу Росії і безпеки держави. До цього фонд потрапив у так званий "патріотичний стоп-лист", розроблений депутатами Держдуми, до якого внесли понад десяток "небажаних" НКО.

Міжнародна благодійна організація, заснована фінансистом і філантропом Джорджем Соросом, ініціює і підтримує програми в галузі освіти, культури і мистецтва, охорони здоров'я, громадських ініціатив, що сприяють розвитку ідей і механізмів відкритого суспільства. Представництва фонду працюють більш ніж у 30 країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram