ГоловнаСвіт

Австралійська турфірма пропонує своїм клієнтам путівки в окупований Крим

Сіднейська турфірма діє всупереч рекомендації МЗС Австралії.

Австралійська турфірма пропонує своїм клієнтам путівки в окупований Крим

Австралійська турфірма Gateway Travel, яка базується в Сіднеї, пропонує своїм клієнтам поїздки в анексований Росією Крим, незважаючи на протест української влади та приписи МЗС Австралії не відвідувати півострів.

Про це пише The Guardian із посиланням на голову турфірми Тоню Кислякову.

"Якщо люди хочуть до Криму, а ми можемо зробити для них російську візу, то вони можуть вирушити туди", - заявила вона.

При цьому Австралія визнає Крим частиною України, а на сайті МЗС Австралії опубліковано рекомендацію утриматися від "будь-яких поїздок" у Крим, оскільки це "дуже ризиковано".

У самій турфірмі запевнили, що знайомлять із рекомендацією МЗС усіх своїх клієнтів, але в поверненні Криму до складу України голова турфірми сумнівається.

"Якщо згодом Крим знову увійде до складу України, в чому я, чесно кажучи, сумніваюся, тоді він знову стане Україною, але зараз Крим - це Росія. При цьому я взагалі не бачу тут проблем, оскільки попит на путівки є", - зазначила Кислякова.

Австралійська федерація українських організацій уже звернулася з приводу пропозиції Gateway Travel до голови МЗС Австралії Джулії Бішоп і чекає на відповідь. Також Федерація має намір обговорити це питання з керівництвом самої турфірми.

Голова Федерації Стефан Романів заявив, що тури на окуповані території слід засудити. За його словами, аморально вести бізнес з Росією, яку звинувачують у причетності до катастрофи MH17 над Донбасомм, у якій загинули і громадяни Австралії.

"Продаж (турів) до тих, хто не поважає австралійські цінності, кого звинувачують у знищенні MH17 та підтримці тих, хто вторгся в Крим, йде врозріз з австралійськими настроями зараз", - сказав Романів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram