ГоловнаСвіт

КНДР прийняла на озброєння боєголовки з термоядерним зарядом

У Пхеньяні заявили, що північнокорейські вчені змогли продемонструвати високий рівень розвитку в КНДР ядерної фізики

КНДР прийняла на озброєння боєголовки з термоядерним зарядом
Ядерное оружие КНДР
Фото: sibnovosti.ru

Північнокорейські балістичні ракети тепер можуть оснащувати боєголовками з термоядерним зарядом.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на коментар, поширений Центральним телеграфним агентством (ЦТАК) КНДР.

Згідно із заявою Пхеньяну, успішні випробування водневої бомби дозволили вченим країни переконатися в точності своїх розрахунків і продемонструвати високий рівень розвитку в КНДР ядерної фізики.

"У результаті ми змогли завершити процес прийняття на озброєння малогабаритних і стандартизованих боєголовок з водневою бомбою для балістичних ракет", - йдеться в переданому інформагентству коментарі. У ньому наголошується, що тепер КНДР змогла озброїти себе всіма видами надсучасних ударних засобів, здатних доставляти різні види ядерної зброї без обмежень на землі, на морі і в небі.

Північнокорейська влада підкреслює, що випробування водневої бомби і прийняття на озброєння термоядерних зарядів не становлять загрозу іншим країнам і спрямовані виключно на зміцнення обороноздатності країни.

6 січня КНДР офіційно оголосила про перше успішне випробування водневої бомби. Про те, що таку зброю Пхеньян має, північнокорейський лідер Кім Чен Ин говорив у грудні 2015 року. Він заявив, що бомба необхідна для захисту від США.

КНДР стала ядерною державою у 2005 році. У 2006-му, 2009-му, 2013 роках вона провела підземні випробування цього виду зброї, викликавши осуд з боку міжнародної спільноти. У 2009 році Пхеньян вийшов із шестисторонніх переговорів щодо своєї ядерної програми, які проводилися за участю США, Росії, КНР, Японії і Південної Кореї. У липні 2015 року КНДР відмовилася обговорювати можливість ядерного роззброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram