ГоловнаСвіт

Обама: США стануть країною, яка вилікує рак

Президент США поклав контроль за створенням ліків на Джо Байдена

Обама: США стануть країною, яка вилікує рак
Обама, Байден
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама під час щорічного звернення до Конгресу про стан справ у країні заявив про введення нових зусиль загальнонаціонального масштабу у винаході універсальних ліків від раку.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Торік віце-президент Байден сказав, що коли Америка знову запустить ракету на Місяць, вона зможе вилікувати рак. Минулого місяця він працював з Конгресом, щоб виділити вченим у національних інститутах охорони здоров'я ресурси більші, ніж вони мали протягом десяти останніх років. Сьогодні я анонсую нові національні зусилля, щоб здійснити це", - заявив Обама.

При цьому американський лідер зазначив, що наділяє повноваженнями здійснювати контроль над цими зусиллями віце-президента США Джо Байдена. Хоча Обама не акцентував це відкрито у своїй заяві, але всі зрозуміли, що він апелював до стійкості віце-президента, який у 2015 році втратив свого 47-річного сина, Бо Байдена, внаслідок хвороби раку головного мозку.

"Для рідних і близьких, яких ми втратили, для сімей, які ми все ще можемо врятувати, давайте зробимо Америку країною, яка вилікує рак раз і назавжди", - підкреслив президент США.

У зв'язку з цим він підкреслив, що медичні дослідження є критично важливими для реалізації поставлених цілей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram