ГоловнаСвіт

Нідерланди вирішили виділити €30 млн на референдум щодо асоціації з Україною

Уряд вважає важливим, щоб голосування було добре підготовлено та організовано.

Нідерланди вирішили виділити €30 млн на референдум щодо асоціації з Україною
Фото: Архив

Міністр внутрішніх справ та у справах Королівства Нідерландів Роналд Пластерк повідомив, що голландські муніципалітети отримають €30 млн на проведення референдуму з Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це інформує ТАСС.

Відповідна домовленість була досягнута між місцевою владою і урядом країни. Раніше влада заявляла, що готові витратити на проведення референдуму € 20 млн.

"Уряд вважає важливим, щоб голосування було добре підготовлено та організовано, - пояснив Пластерк. - Разом з тим, невідомо, скільки референдумів буде організовано в майбутньому, тому витрати на ці цілі повинні бути в межах розумного".

Нагадаємо, уряд Нідерландів планує провести кампанію в підтримку позитивного голосування на референдумі, питанням якого буде зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Референдум призначено в Нідерландах на 6 квітня 2016 року. Уряд Нідерландів, які зараз головують у Євросоюзі, вже підписав угоду, проте ще повинен провести консультативний референдум - євроскептики Нідерландів раніше зібрали необхідну кількість голосів для проведення консультативного плебісциту за підтвердження угоди про асоціацію між ЄС і Україною, позитивного голосування на референдумі, питанням якого буде зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram