ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російська опозиція оголосила про підготовку в Москві маршу пам'яті Нємцова

Термін попереднього розслідування за фактом вбивства опозиційного російського політика закінчується 28 лютого.

Російська опозиція оголосила про підготовку в Москві маршу пам'яті Нємцова

Опозиційна організація "Комітет протестних дій" прийняла рішення провести 27 лютого в Москві політичний марш пам'яті Бориса Нємцова.

Про це інформує "Інтерфакс".

Наголошується, що опозиційний політик і колишній перший віце-прем'єр Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві.

"Заявка буде подана на маршрут, по якому проходив марш торік - по набережній, з виходом на міст. Напевно, ми подамо заявку і на мітинг десь поблизу, можливо, на Болотній площі", - повідомив агентству журналіст, член бюро федеральної політради опозиційного руху "Солідарність" Олександр Риклін.

"Найближчим часом буде створено великий оргкомітет, до якого, як я сподіваюся, увійдуть представники всіх політичних сил. На сьогоднішній день згоду на участь в оргкомітеті дали Георгій Сатаров, Леонід Гозман і багато інших", - додав Риклін.

За фактом вбивства Нємцова було порушено кримінальну справу за статтями 105 ("вбивство") і 222 КК РФ ("незаконний обіг зброї"). Розслідуванням займається Головне слідче управління Слідчого комітету Росії.

Термін попереднього розслідування продовжений до 28 лютого 2016 року.

Тим часом соратники та рідні Нємцова не задоволені тим, як розслідується вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram