ГоловнаСвіт

У центрі Стамбула пролунав вибух: 10 загиблих (оновлено)

Дев'ятеро із загиблих - громадяни Німеччини.

У Стамбулі стався вибух у центральному районі Султанахмет.

Про це повідомляє Dogan News Agency.

За попередніми даними, на які посилається агентство, є загиблі.

За відомостями газети Haberturk, вибух пролунав біля Єгипетського обеліска на площі Султанахмет. Постраждалих госпіталізували.

Причини вибуху невідомі. Як повідомляє CNN Turk із посиланням на очевидців, його було чути в сусідніх районах.

На місце події вирушили машини "швидкої допомоги", поліція і пожежники, пише Hurriyet.

За даними агентства Рейтер, наразі доступ на площу перекрито поліцією.

Оновлено: Згідно з повідомленням на сайті адміністрації губернатора Стамбула, від вибуху загинули 10 людей, ще 15 отримали поранення.

Причини вибуху і тип вибухової речовини встановлюють.

За даними турецького телеканалу NTV, за вибухом, можливо, стоїть терорист-смертник.

Оновлено о 13:50: Від вибуху постраждали шестеро громадян Німеччини, норвежець і перуанець, повідомляє Рейтер із посиланням на агентство Dogan.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу провів екстрену нараду в Анкарі з міністром внутрішніх справ і начальниками служб безпеки.

Двоє високих турецьких чиновників повідомили Рейтер, що існує велика ймовірність, що за вибухом стоїть "Ісламська держава".

Оновлено о 14:10: Терорист-смертник, який влаштував вибух в історичному районі Стамбула Фатіх (на площі Султанахмет), був сирійського походження, повідомляє у твіттері телеканал CNN Turk з посиланням на слова президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Як інформує Associated Press, терористу-смертнику з Сирії було 28 років.

Оновлено о 17:00: Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що більшість загиблих унаслідок вибуху були громадянами Німеччини, повідомляє Рейтер з посиланням на джерело в офісі турецького прем'єра.

Давутоглу розповів про загиблих канцлеру Німеччини Ангелі Меркель під час телефонної розмови. Прем'єр-міністр пообіцяв Меркель, що Туреччина поділиться інформацією про розслідування вибуху.

Як повідомляє Associated Press з посиланням на анонімне джерело в уряді Туреччини, у Стамбулі загинули дев'ять громадян Німеччини.

Нагадаємо, 1 грудня під час вибуху в стамбульському метро загинула людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram