ГоловнаСвіт

Венесуела очолила рейтинг країн з найгіршим прогнозом ВВП на 2016 рік

Україна займає 13-те місце.

Венесуела очолила рейтинг країн з найгіршим прогнозом ВВП на 2016 рік

Венесуела очолила рейтинг країн із найгіршим прогнозом економічного зростання, який склало видання Bloomberg після опитування економістів.

ВПП країни, яка майже повністю залежить від експорту нафти, що саме дешевшає, може скоротитися на 3,3%. Це більше, ніж у будь-якій іншій з 92 країн світу, які включено в рейтинг. У п'ятірку найгірших також потрапили Бразилія (-2,5%), Греція (-1,8%), Росія (-0,5%) і Еквадор (-0,5%). З європейських країн у десятку економічних "невдах" потрапили Фінляндія і Швейцарія, яким пророкують зростання на 1% і 1,2% відповідно.

Україна, яка два роки поспіль є світовим лідером з економічного падіння, в рейтингу опинилася на 13-му місці. Медіанний прогноз для України - збільшення ВВП на 1,4%. При цьому для України зберігається висока ймовірність рецесії, вважають опитані економісти.

Потенційними лідерами економічного зростання економісти вважають Індію (+7,4%), В'єтнам (+6,6), Бангладеш (+6,6%) і Китай (+6,5%).

Нагадаємо, що ВВП України 2014 року скоротився на 6,8%. Статистики за 2015-й поки що немає, але, за прогнозами, зниження становитиме десь 10-15%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram