ГоловнаСвіт

Юнкер попередив голландців про континентальну кризу у разі непідтримки України на референдумі

Важливість цього питання виходить за межі Нідерландів

Юнкер попередив голландців про континентальну кризу у разі непідтримки України на референдумі
Фото: wikipedia.org

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер попередив нідерландських виборців про небезпеку непідтримки на референдумі у квітні Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Про це він заявив в інтерв'ю газеті NRC Handelsblad, яке вийшло у суботу, 9 січня.

Про це інформує Німецька хвиля з посиланням на агентство dpa.

Юнкер застеріг нідерландців, що негативний результат референдуму буде вигідний Росії і може призвести "до континентальної кризи". На його думку, популісти намагаються перетворити це консультативне голосування на плебісцит у Європі.

"Я сподіваюся, що голландці не голосуватимуть з причин, які не мають нічого спільного з угодою... Я хочу, щоб вони зрозуміли, що важливість цього питання виходить за межі Нідерландів", - заявив голова Єврокомісії.

Референдум призначено в Нідерландах на 6 квітня 2016 року. Уряд Нідерландів, які зараз головують у Євросоюзі, вже підписав угоду, проте ще повинен провести консультативний референдум - євроскептики Нідерландів раніше зібрали необхідну кількість голосів для проведення консультативного плебісциту щодо затвердження Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Нагадаємо, 8 січня прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пообіцяв агітувати за підтримку асоціації між ЄС та Україною і розвінчувати міфи про документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram