ГоловнаСвіт

Посольство України висловило протест італійському журналу через позначення Криму як частини РФ

Технічна помилка чи свідома провокація ігнорують позицію ЄС і ООН про невизнання окупації Криму Росією

Посольство України висловило протест італійському журналу через позначення Криму як частини РФ
Фото: photo-dictionary.com

Враховуючи некоректне позначення Криму на карті РФ в останньому номері італійського аналітичного видання "Лімес", посол України в Італії Євген Перелигін звернувся до редакції журналу з вимогою привести карти у відповідність з нормами міжнародного права.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства закордонних справ України у Фейсбуці.

КАРТА УКРАЇНИ У ВИДАННІ «ЛІМЕС» МАЄ БУТИ ПРИВЕДЕНА У ВІДПОВІДНІСТЬ ДО НОРМ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА #CrimeaIsUkraineЗ огляду...

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / Ministry of Foreign Affairs 9 січня 2016 р.

Серед іншого, у своєму листі український дипломат зазначив, що технічна помилка чи свідома провокація, "яка є викликом територіальної цілісності України, ігнорують консолідовану позицію ЄС і ООН про невизнання окупації Криму з боку РФ".

Карта, опублікована в італійському виданні "Лимес"
Фото: Твіттер
Карта, опублікована в італійському виданні "Лимес"

Нагадаємо, на початку 2016 року вибухнув скандал навколо публікації на сторінці російської "Кока-Коли" у соцмережі "Вконтакте" карти Росії. Спочатку її виклали без Криму, Калінінградської області і Курильських островів. Це помітили користувачі, і "Кока-Кола" вивісила виправлену карту, вже з Кримом у складі Росії. При цьому компанія принесла вибачення. Однак тут уже підключилися українці, і компанія видалила пост зі своєї сторінки.

З'ясувалося також, що карту Росії з Кримом у її складі вивісило на своєму сайті і російське представництво компанії Pepsico - основного конкурента "Кока-Коли". Карту компанія видалила.

Віце-президент американської компанії "Кока-Кола" Клайд Таггл приніс вибачення Україні через публікацію російським представництвом компанії карти, на якій Крим зображено як частину Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram