ГоловнаСвіт

Стали відомі міста, де сталися напади на жінок, крім Кельну

Про пограбування і сексуальні домагання з боку темношкірих чоловіків повідомили мешканки Австрії, Швейцарії, Фінляндії

Стали відомі міста, де сталися напади на жінок, крім Кельну
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

Відомості про напади на жінок, грабежі і заворушення, подібні до тих, що сталися в ніч на 1 січня в Кельні, Німеччина, надходять і з інших європейських країн.

Про це інформує Німецька хвиля.

Як повідомило в четвер, 7 січня, агентство dpa з посиланням на поліцію Цюріха, в цьому швейцарському місті близько 25 жінок, які відвідали вуличні новорічні свята, стали жертвами пограбувань. Шестеро з них заявили також про сексуальні домагання з боку темношкірих чоловіків.

Декілька схожих випадків розслідує також поліція австрійського Зальцбурга. Представник місцевої поліції вважає, що заявити про ці злочини жінок підштовхнули новини про масові напади в німецьких містах, насамперед у Кельні.

Відомо також, що подібні безчинства відбулися в низці інших німецьких міст - Гамбурзі, Штутгарті, Франкфурті-на-Майні.

Обговорення новорічних подій залишається однією з центральних тем у німецьких ЗМІ. Згідно з опитуванням телеканалу ARD, 30 відсотків респондентів заявили, що відтепер будуть обходити масові гуляння. Окрім цього, юристи вважають, що шанси притягнення до відповідальності винних дуже низькі.

7 січня агентству dpa стало також відомо про групове згвалтування тієї ночі двох дівчат-підлітків у місті Вайль-ам-Райн, що на землі Баден-Вюртемберг. У злочині підозрюють групу молодих сирійців. Інформації про те, чи є вони шукачами притулку, агентство не має.

Фінська поліція 7 січня також заявила про надзвичайно високий рівень сексуальних домагань у Гельсінкі в новорічну ніч, повідомляє агентство AFP.

"Такого типу домагань не було під час попередніх новорічних свят або інших подібних заходів. Це абсолютно нове явище для Гельсінкі", - заявив заступник голови місцевої поліції Ілкка Коскімакі. Зокрема, на залізничному вокзалі фінської столиці, де в новорічну ніч зібралася тисяча шукачів притулку, переважно з Іраку, зареєстровано три випадки сексуальних нападів.

У декількох фінських містах, де були відкриті центри прийому біженців, вже з'явилися вуличні патрулі, які ставлять своєю метою захист місцевого населення від "ісламських інфільтрантів", проте уряд країни засуджує цю ініціатіву нападів.

"Вуличні патрулі мають екстремістські риси. Це не збільшує рівень безпеки. Вони не мають права застосовувати силу", - заявив міністр закордонних справ Фінляндії Петтері ОРПО, повідомляє AFP.

Нагадаємо, в новорічну ніч в Кельні відбулася серія нападів на жінок. За даними поліції, підозрювані у нападах - в основному молоді вихідці з Північної Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram