ГоловнаСвіт

Прем'єр Нідерландів агітує голосувати за Україну на референдумі

Це допоможе стабілізувати ситуацію в Україні, яка є сусідом Євросоюзу

Прем'єр Нідерландів агітує голосувати за Україну на референдумі
Фото: dutchgoesdutch.wordpress.com

Уряд Нідерландів планує провести кампанію на підтримку позитивного голосування на референдумі, питанням якого буде зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на EUobserver.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який нині головує в ЄС, повідомив в Амстердамі 7 січня, що вільна торгівля з Україною є гарною і для Європи загалом, і для Нідерландів.

"Люди, які схильні голосувати проти, вважають, що це перший крок до членства (України - ред.) в ЄС. Це не має нічого спільного з приєднанням", - зазначив Рютте.

За словами прем'єра, весь його уряд підтримує Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, частиною якої є домовленість про вільну торгівлю.

На думку міністра закордонних справ Нідерландів Берта Кундера, повноцінна реалізація угоди в інтересах безпеки його країни, оскільки допоможе стабілізувати ситуацію в Україні, яка є сусідом Євросоюзу.

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна - ЄС на 6 квітня 2016 року. У цьому органі зауважили, що референдум не має зобов'язуючого характеру, його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Нагадаємо, з 1 січня набуває чинності ЗВТ між Україною та Євросоюзом.

Як повідомлялося, під час візиту до Нідерландів 27 листопада Президент України Петро Порошенко закликав Європу продовжувати боротися за Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram