ГоловнаСвіт

Польща і Словаччина виступили проти квот на біженців після подій у Кельні

Події в Німеччині демонструють, що "проблеми серйозніші, ніж здавалося європейським лідерам"

Польща і Словаччина виступили проти квот на біженців після подій у Кельні
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

Польща і Словаччина виступили проти введення обов'язкових квот на розподіл біженців в ЄС після нападів на жінок, що відбулися в новорічну ніч у Кельні.

Про це інформує Німецька хвиля.

Реагуючи на заворушення, які сталися в Кельні в ніч на п'ятницю, 1 січня, голова уряду Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна і надалі буде проти впровадження обов'язкових квот на розподіл біженців між країнами ЄС. Крім того, він акцентував на необхідності запобігти утворенню закритої мусульманської громади в країні.

"Ми не хочемо, щоб у Словаччині могло статися щось таке, як у Німеччині", - застерігає словацький голова уряду.

Влада Польщі теж висловила свою позицію щодо біженців. За словами віце-прем'єра Петра Глинського, Польща буде ретельно перевіряти тих, кого планують приймати. "Ми хочемо допомогти людям, що біжить від війни, жінкам, дітям і літнім людям. Але не бачимо ніякої необхідності, щоб молоді чоловіки, "герої" кельнських заворушень також перебували в Польщі", - зазначив він.

Голова уряду Беата Шидлов солідарна з цією позицією. "Те, що зараз відбувається в Німеччині, демонструє, що проблеми серйозніші, ніж, на жаль, здавалося європейським лідерам", - зазначила вона.

Нагадаємо, після серії масових нападів на жінок у Кельні в новорічну ніч канцлер Ангела Меркель заявила, що Німеччина повинна ще раз розглянути питання про можливість депортації іноземців, засуджених за злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram