ГоловнаСвіт

Меркель заявила про необхідність депортації злочинців-мігрантів

Німецька поліція упізнала 16 підозрюваних у нападах на жінок, але не здійснила жодного арешту

Меркель заявила про необхідність депортації злочинців-мігрантів
Фото: EPA/UPG

Німеччина повинна ще раз розглянути питання про можливість депортації іноземців, засуджених за злочини, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

Заява голови уряду Німеччини стала реакцією на серію масових нападів на жінок у Кельні в новорічну ніч.

За даними поліції, число поданих заяв про злочини, вчинені в ніч з 31 грудня на 1 січня, зросло до 121. Близько 3/4 з них - напади на сексуальному ґрунті.

"Німеччина не потерпить такі огидні злочини. Уявіть собі, що відчували жінки - беззахисні, кинуті. Особисто для мене це здається неприпустимим", - сказала Меркель.

За словами канцлера, влада повинна знову вивчити питання про депортацію з Німеччини, щоб послати сигнал тим, хто не має наміру дотримуватися законів країни.

Раніше міністр юстиції Німеччини заявив, що будь-який здобувач статусу біженця, причетний до нападів, буде депортований.

За даними поліції, підозрювані у нападах - в основному молоді вихідці з Північної Африки. Поліція впізнала 16 підозрюваних, але не здійснила жодного арешту. Також повідомляється, що влада продовжує вивчати записи з камер зовнішнього спостереження і відео з мобільних телефонів.

Антиісламський рух ПЕГІДА і права партія "Альтернатива для Німеччини" (AfD) заявили, що напади є прямим наслідком різкого зростання міграції. Тільки за останній рік у Німеччину прибуло більш як мільйон біженців.

Одна з лідерів AfD Фрауке Петрі саркастично поцікавилася у влади, чи задоволена вона тепер тим, якою "космополітичною і різноманітною стала Німеччина".

Нагадаємо, 6 січня сотні людей вийшли на вулиці Кельну, протестуючи проти серії сексуальних нападів і грабежів, здійснених бандами молодих чоловіків у новорічну ніч. Схожі напади були здійснені в Гамбурзі та Штутгарті, але в менших масштабах.

Більшість тих, що протестували у Кельні, становили жінки. У декого в руках були плакати з вимогами до канцлера Німеччини Ангели Меркель вжити необхідних заходів.

Як повідомлялося, за 2015 рік до Німеччини прибуло майже 1,1 млн біженців. Зокрема, 848 тисяч біженців прибули до Німеччини через Грецію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram