ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Трамп звинуватив Обаму і Клінтона у створенні "Ісламської держави"

Яким чином лідери США нібито сприяють терористам, мільярдер не уточнив

Трамп звинуватив Обаму і Клінтона у створенні "Ісламської держави"
Фото: EPA/UPG

Американський бізнесмен Дональд Трамп, що претендує на висунення кандидатом у президенти США від Республіканської партії, звинуватив президента США Барака Обаму в тому, що той своїми діями сприяв створенню терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

Аналогічне звинувачення Трамп сказав також на адресу екс-держсекретаря Хілларі Клінтон.

"Вони створили "Ісламська держава": Хілларі Клінтон зробила це на пару з Обамою. Так, з Обамою", - вигукнув мільярдер в ході виступу в місті Білоксі штату Міссісіпі.

Яким конкретно чином американські лідери створили ІД, він не уточнив.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 8 листопада 2016 року. Згідно з опитуваннями, у президентській гонці лідирують Хілларі Клінтон від демократів і Трамп - від республіканців.

Трамп відомий своїми антимусульманськими випадами. Зокрема, він виступив за "загальну і повну заборону "на в'їзд у США для мусульман". Після подібних заяв Адміністрація президента США жорстко розкритикувала мільярдера і вимагала зняти його з передвиборної гонки.

У грудні Трамп і президент РФ Володимир Путін обмінялися компліментами. У четвер, 17 грудня, Путін після великої прес-конференції висловив думку, що Трамп є "абсолютним лідером президентської гонки". Американець оцінив це висловлювання як "комплімент від людини, яку поважають не тільки в своїй країні, а й за її межами".

Сенатор від республіканців Джон Маккейн назвав цей заочний діалог "шлюбом, укладеним на небесах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram