ГоловнаСвіт

Президент Естонії одружився зі співробітницею міноборони Латвії

Церемонія вінчання відбулася в церкві Святої Анни в Халлісте

Президент Естонії одружився зі співробітницею міноборони Латвії
Томас Хендрик Ильвес и Иева Купце
Фото: president.ee

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес 2 січня обвінчався зі співробітницею міністерства оборони Латвії Ієвою Купце.

Як повідомляє офіційний сайт президента, церемонія відбулася у церкві Святої Анни в Халлісте.

З цього моменту вступив в силу їх юридично укладений шлюб. Ієва Купце взяла собі прізвище Ільвес.

"Останні півроку поруч зі мною розумна, чарівна і щаслива жінка, з якою ми тепер поєднали свої життя", - сказав президент Ільвес.

Ієва (Купце) Ільвес виросла в Латвії, в Лімбажі і Салацгриве, закінчила Ризький університет, а ступінь магістра з міжнародних відносин отримала в університеті Джона Хопкінса у Вашингтоні. Її діяльність за останні 20 років була пов'язана із зовнішньою політикою і політикою безпеки, НАТО, Євросоюзом, країнами "Східного партнерства", правами людини та демократією.

У 2006 році вона була одним з важливих учасників підготовки саміту НАТО 2006 року в Ризі, а згодом займалася тим, щоб Центр стратегічної комунікації НАТО був відкритий саме в Ризі.

Тепер вона керує сферою політики в сфері кібербезпеки в міністерстві оборони Латвії.

"Оскільки Ієва Ільвес продовжує працювати на колишній посаді, вона відмовляється від передбачених законом щомісячної плати, секретаря та службового автомобіля, оскільки не потребує додаткових відшкодувань ... Після укладення шлюбу Іева Ільвес також не вважає себе публічною особою і присвятить себе сім'ї і роботі, ділячи своє життя між Ригою, Таллінном і Ермою. Представницькі обов'язки дружини президента вона виконуватиме у випадках, коли її участь буде необхідною", - наголошується в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram