ГоловнаСвіт

У США заарештували прихильника ІД за підозрою в намірі здійснити теракт

25-річний американець планував скоїти вбивство мирних жителів у переддень Нового року

У США заарештували прихильника ІД за підозрою в намірі здійснити теракт
Нью-Йорк, США

Правоохоронці США заарештували 25-річного жителя штату Нью-Йорк Емануеля Латчмана за підозрою в намірі здійснити теракт у ресторані міста Рочестер напередодні Нового року.

Про це інформує УНН з посиланням на прес-службу міністерства юстиції США.

Повідомляють, що Латчману вже пред'явлено звинувачення. За інформацією міністерства юстиції США, він був прихильником угруповання "Ісламська держава".

"Згідно з обвинувальним висновком, Латчман намагався надавати "ІДІЛ" (колишнє позначення "ІД" - ред.) матеріальну підтримку. Він планував скоїти вбивство невинних мирних жителів у переддень Нового року в ім'я цієї терористичної організації", - заявив помічник генпрокурора США Джон Карлін.

Однак правоохоронним органам вчасно вдалося затримати зловмисника.

За даними слідства, затриманий стверджує, що він одержує вказівки від якогось члена "ІД" з-за кордону і 31 грудня збирався вчинити збройний напад на відвідувачів одного із закладів харчування, розташованих в Рочестері.

Він також хотів вирушити на Близький Схід і приєднатися до ісламістів. Тепер йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 20 років, а також штраф у розмірі 250 тис. дол.

Нагадаємо, федеральні та місцеві служби безпеки США посилили роботу в місцях великого скупчення людей на свята. За словами президента США Барака Обами, силовики попереджені про можливі теракти в трьох найбільших містах країни - Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Вашингтоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram