ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Россільгоспнагляд запропонував знищувати санкційні турецькі продукти

Москва продовжує збільшувати напруженість у відносинах з Анкарою.

Россільгоспнагляд запропонував знищувати санкційні турецькі продукти
Процесс уничтожения санкционных продуктов (архив)
Фото: bbc.com

Россільгоспнагляд направив у Міністерство сільського господарства Росії припущення, згідно з яким турецька продукція, що підпадає під російські санкції, повинна знищуватися при спробі ввезення в РФ.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в середу, 30 грудня, на сайті Россільгоспнагляду.

Для цього у відомстві пропонують внести зміни до постанови російського уряду, згідно з якими заборонена продукція з США, країн-членів ЄС, Канади, Австралії та Норвегії підлягає знищенню при спробі ввезення на територію Росії. Обмеження щодо товарів з Туреччини набирають чинності з 1 січня 2016 року.

Відносини між Москвою і Анкарою різко погіршилися наприкінці листопада цього року після того, як два турецьких винищувачі збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив турецький повітряний простір.

Після цього Росія ввела відносно Туреччини санкції, які, зокрема, забороняють або обмежують ввезення деяких товарів. Серед інших, під санкції потрапили томати, полуниця, цвітна капуста і брокколі. Крім того, були заборонені чартерні рейси до Туреччини, і з початку 2016 року в односторонньому порядку скасували безвізовий режим.

Російське продовольче ембарго також діє відносно низки країн Заходу. Воно стало відповіддю на антиросійські санкції, які були введені навесні 2014 року через анексію Криму та участь Росії в донбаському конфлікті. З 6 серпня 2015 року заборонені для ввезення в РФ продукти підлягають знищенню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram