ГоловнаСвіт

У Мексиці застрелили голову одного з найжорстокіших наркокартелів

Створений убитим наркобароном картель довго був найбільшим постачальником метамфетаміну в США.

У Мексиці застрелили голову одного з найжорстокіших наркокартелів
Тела убитого наркобарона и других престуников
Фото: EPA/UPG

Засновник наркокартелю "Сім'я з Мічоакана" (La Familia Michoacana) 52-річний Карлос Росалес Мендоса (Carlos Rosales Mendoza) знайдений застреленим на заході Мексики. Тіла чотирьох чоловіків, зокрема наркобарона, виявили на стоянці біля об'їзної дороги. 

Про це повідомляє BBC.

Експерти встановили, що вбивство скоїли не в тому місці, де виявили тіла. Усі четверо спочатку зазнали жорстоких тортур, а потім були вбиті з вогнепальної зброї, вважають у правоохоронних органах.

На думку місцевої влади, Мендоса, відомий як Сухоти, брав участь у таємній зустрічі лідерів злочинного світу Мічоакану в місті Усперо, де сталася стрілянина. У результаті він отримав вогнепальні поранення, був урятований своїми охоронцями, проте потім помер.

Мендоса взявся за торгівлю наркотиками у 1980-х у західному мексиканському штаті Мічоакан. Свій картель він заснував 2000 року, при цьому його учасникам було заборонено самим вживати наркотики і поширювати їх на території Мексики. Угруповання спеціалізувалося на метамфетаміні і стало найбільшим його постачальником на територію США.

Незважаючи на те, що члени La Familia Michoacana виступали за сімейні цінності і заявляли про допомогу бідним, за картелем закріпилася слава одного з найжорстокіших. Зокрема прихильники Мендоси вважали, що мають якесь божественне право вбивати своїх конкурентів.

Також вважають, що саме Мендоса був наставником кількох відомих злочинців, які пізніше організували низку власних картелів.

У 2004 році Сухоти організував напад на одну з мексиканських в'язниць. Тоді йому і прихильникам удалося звільнити 25 ув'язнених. Однак згодом він сам провів за ґратами 10 років і був звільнений 2014 року. До того часу картель ліквідували, а його лідерів убили чи засудили.

Нагадаємо, у квітні члени одного з мексиканських наркокартелів розстріляли 15 поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram