ГоловнаСвіт

Число жертв негоди у США зросло до 43 осіб

Стихія далі вирує на півдні Америки.

Число жертв негоди у США зросло до 43 осіб
Фото: www.rbc.ua

За останні чотири дні в 9 американських штатах загинули 43 людини від наслідків бур, опадів і торнадо, повідомляє агентство Reuters.

Фронт негоди охопив Нью-Мексико, Техас, Оклахому, Іллінойс, Міссісіпі, Теннессі, Луїзіану, Арканзас і Алабаму.

На південному заході штату Іллінойс загинула сім'я з п'яти осіб - трьох дорослих і двох дітей. Їх в автомобілі буквально змило в глибокий яр, заповнений водою. Люди не змогли вчасно вибратися з машини і потонули. Команда водолазів витягнула їхні тіла тільки наступного дня.

Найтривожніша ситуація виникла навколо міста Даллас у штаті Техас, на передмістя якого обрушилося відразу кілька руйнівних торнадо. Там стихія забрала життя щонайменше 11 осіб.

Надзвичайний стан введено в районах Оклахоми, де до всього іншого повинні додатися сильні дощі й похолодання. У Альбукерку (штат Нью-Мексико) пройшов потужний снігопад, ускладнивши ситуацію на дорогах. За даними дорожньо-постової служби штату, несприятливі погодні умови спричинили 178 аварій, у результаті яких постраждали 58 осіб.

До цього серія торнадо пройшлася штатами Міссісіпі, Теннессі, Арканзас і Алабама, там загинули 18 людей, близько 60 людей постраждали, були пошкоджені 800 будинків, в Алабамі через повені закрито майже 200 доріг. Один великий смерч пронісся північчю Міссісіпі, повністю або частково зруйнувавши понад 100 житлових будинків та інших будівель, після чого увірвався на захід Теннессі. У Мічигані та сусідньому Вісконсині без електрики залишилися 15 тис. будинків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram