ГоловнаСвіт

Президент Ірану закликав до припинення ворожнечі між сунітами і шиїтами

Рухані заявив, що руйнування Сирії вигідне тільки Ізраїлю.

Президент Ірану закликав до припинення ворожнечі між сунітами і шиїтами
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Президент Ірану Хасан Рухані, виступаючи в Тегерані на відкритті Міжнародної конференції ісламського єдності, закликав припинити ворожнечу між двома основними течіями ісламу.

Про це повідомляє euronews.

Іранський президент порадив витрачати нафтові доходи не на закупівлю зброї у США, а на те, щоб нагодувати голодуючих у мусульманських країнах.

"Не існує ні шиїтського, ні сунітського півмісяців. Є місяць ісламу. І ми, мусульмани, повинні бути єдині в усьому світі", - наголосив Рухані.

Говорячи про сирійський конфлікті, президент Ірану зазначив, що ослаблення цієї країни суперечить інтересам держав регіону і всього ісламського світу: "Хіба руйнування Сирії призвело до посилення Туреччини, Саудівської Аравії, Катару або Об'єднаних Арабських Еміратів? Хіба руйнування Сирії вигідне комусь, окрім Ізраїлю?"

Рухані зазначив, що 84% випадків насильства, терору й убивств у світі відбуваються в ісламських країнах у Північній Африці та Західній Азії, і закликав ісламські держави проводити більш відповідальну політику. На його думку, різанина і кровопролиття не повинні відбуватися з мовчазної згоди мусульман.

Нагадаємо, в середині листопада Рухані закликав Олланда "всіма силами" боротися з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram