ГоловнаСвіт

У Китаї прийняли перший в історії країни антитерористичний закон

Пекін дозволив використовувати китайську армію для проведення антитерористичних операцій за кордоном.

У Китаї прийняли перший в історії країни антитерористичний закон
Китайская полиция
Фото: http://pressplus.ru

Китай ухвалив перший в історії країни антитерористичний закон, який дозволяє використовувати китайську армію для проведення антитерористичних операцій за кордоном.

Про це повідомляє

агентство Рейтер.

Також закон зобов'язує технологічні компанії надавати ключі шифрування інформації.

Китайська влада, пояснюючи необхідність ухвалення закону, стверджує, що в країні зростає загроза від сепаратистів (особливо в Синьцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) та інших озброєних груп.

Також закон забороняє засобам масової інформації уточнювати регіон, де була здійснена терористична атака. Заборона поширюється і на інші деталі, наприклад на демонстрацію "жорстоких і нелюдських" сцен.

Агентство "Сіньхуа" зазначає, що закон прийняли у "складний для Китаю і для всього світу час". Зокрема нагадують про катастрофу російського лайнера А321 на Синайському півострові і про теракти в Парижі 13 листопада.За закон

проголосували всі 159 законодавців.

На території СУАР, розташованого на північному заході КНР, діють ісламські радикали, які виступають за створення незалежної держави Східний Туркестан. У результаті їхнього протистояння з Пекіном за період з 1990 року загинули сотні людей. Багато уйгурів нарікають на утиски з боку центральної влади, їх не допускають до служби в армії та поліції. При цьому уйгури становлять понад 72% населення СУАР, китайці хань - менш ніж 26%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram