ГоловнаСвіт

Названо дату початку переговорів у Женеві щодо сирійської кризи

У міжнародній організації розраховують на співпрацю всіх сторін процесу

Названо дату початку переговорів у Женеві щодо сирійської кризи
Фото: EPA/UPG

Радбез ООН планує розпочати переговори щодо сирійської кризи у Женеві 25 січня.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як заявив прес-секретар спецпредставника ООН по Сирії Стаффана де Містури, "він (Радбез ООН) розраховує на повне співробітництво всіх відповідних сторін у цьому процесі".

Як повідомляли, 25 грудня в передмісті Дамаска в результаті авіанальоту було вбито лідера повстанського угрупування "Армія Ісламу" (Jaysh al Islam) Захрана Аллуша. Він став жертвою авіаудару, нанесеного, найімовірніше, російськими літаками по таємній штаб-квартирі "Армії" - одній з найбільших угруповань, які воюють проти урядових сил президента Сирії Башара Асада. Вона налічує близько 17000 осіб і входить до більш широкого об'єднання "Ісламський фронт". Сирійська влада вважає "Ісламський фронт" терористами.

Водночпас глава МЗС Сирії Валід Муаллем після зустрічі в Пекіні з питання врегулювання сирійської кризи заявив, що Сирія готова до участі в міжсирійську діалозі в Женеві без жодного іноземного втручання.

Нагадаємо, 18 грудня Рада безпеки ООН в ніч проти суботи одностайно підтримала проект резолюції, яка закріплює домовленості, досягнуті в рамках віденського процесу щодо сирійського врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram