ГоловнаСвіт

У Китаї закрили 17 тис. підприємств через шкідливі викиди

Перевірки торкнулися більше мільйона китайських компаній

У Китаї закрили 17 тис. підприємств через шкідливі викиди
Смог в китайском городе
Фото: EPA/UPG

Влада Китаю за 2015 рік закрила близько 17 тис. підприємств, які регулярно перевищували максимально допустимий рівень викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Повідомлення про це публікує Русская служба Би-би-си.

Ці рішення прийняли після перевірок, які торкнулися більше мільйона китайських компаній.

Як заявляє китайська влада, частина перевірок була проведена за запитом громадян, які повідомляли про можливі порушення на гарячу лінію.

У грудні в Пекіні вперше оголошено "червоний" рівень небезпеки через смог. У зв'язку з цим у столиці Китаю були закриті школи, зупинено всі будівельні роботи. Щоб поліпшити екологічну ситуацію, влада столиці на певний період скорочувала потік автомобілів в два рази.

Вжиті заходи дали короткостроковий ефект. У середині грудня в китайській столиці знову був оголошений "червоний" рівень небезпеки через смог. Тоді рівень забруднення в деяких районах Пекіна становив 265 мікрограм на кубічний метр, тоді як ВООЗ вважає безпечним для людини 25 мікрограм на квадратний метр.

Згідно з прогнозом, в останню суботу і неділю грудня рівень забрудненості повітря в Пекіні знову сягатиме небезпечного для здоров'я жителів значення.

Причиною смогу називають викиди від підприємств, що працюють на вугіллі, систем опалення, а також будівельний пил від численних будівництв Пекіну. "Червоний" рівень небезпеки з цієї ж причини в 2013 році був введений в Нанкіні.

Нагадаємо, канадська компанія успішно продала в Пекіні партію балончиків зі свіжим повітрям. Повітря, яке канадці продають в Китай, закачується в Скелястих горах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram