ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Павло Дуров відмовився видавати особисті дані користувачів Telegram владі РФ

Майбутній радник Путіна з питань Інтернету пообіцяв закрити месенджер Telegram у Росії

Павло Дуров відмовився видавати особисті дані користувачів Telegram владі РФ
Павел Дуров

Творець месенджера Telegram Павло Дуров прокоментував заяву майбутнього радника президента Росії з питань Інтернету Германа Клименка про те, що російська влада закриє месенджер, якщо той не співпрацюватиме.

Про це Дуров написав на своїй сторінці у "ВКонтакте".

За словами Дурова, Telegram "не видавав і не видаватиме особисті дані та ключі шифрування третім сторонам".

"Причина проста: технічно неможливо позбавити безпечного спілкування тільки терористів, не поставивши під удар особисте листування всіх законослухняних громадян", - написав Дуров.

На його думку, якщо російські правоохоронці отримають доступ до особистого листування користувачів месенджера, це призведе до виникнення чорного ринку особистих даних.

Дуров також зазначив, що загрози можливого блокування сервісу не вплинуть на його політику конфіденційності.

"Мессенджер популярний серед десятків мільйонів користувачів на десятках ринків, і загроза блокування на одному або двох з них не вплине на його політику конфіденційності", - заявляє Дуров.

Раніше, 23 грудня, Герман Клименко повідомив, що терористи використовують Telegram для своїх цілей, тому в багатьох країнах його або попросять відкрити коди шифрування листування, або закриють.

Одним із сервісів месенджера є функція "секретного листування", яку можуть прочитати тільки допущені до неї користувачі.

Нагадаємо, 22 грудня повідомлялося, що у Путіна з'явиться радник з питань розвитку Інтернету, яким попередньо назвали Германа Клименка.

Директор і власник LiveInternet Герман Клименко заснував MediaMetrics, свого часу підтримав закон про "право на забуття" і процедуру досудового блокування сайтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram