ГоловнаСвіт

Росія пригрозила Києву запровадженням візового режиму

Спікер Ради Федерації закликала українську владу дбати про інтереси людей

Росія пригрозила Києву запровадженням візового режиму
Валентина Матвиенко
Фото: gonchaya.com

Москва сподівається, що Київ змінить свій "деструктивний курс у відносинах із РФ" і не запровадить візового режиму, сказала спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко на прес-конференції в четвер.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Щодо того, чи буде введено візовий режим - подивімося на дії України, чи зрозуміють, що вони накоїли із цим і, нарешті, переймуться національними інтересами, інтересами своїх громадян, а не інтересами МВФ і виконаннями наказів з-за океану", - заявила Матвієнко.

За її словами, якщо влада України одумається і зрозуміє, що головне - це інтереси своїх людей, а "не щось інше", "коли вони змінять нарешті свій курс - деструктивний, абсолютно шкідливий для України у відносинах з Росією, якщо буде необхідність якоїсь реакції з нашого боку, звичайно, будемо реагувати".

"Сподіваюся, що візовий режим з Україною не буде запроваджено, - додала вона. - Росія щиро зацікавлена у збереженні співпраці з Україною в усіх сферах".

Нагадаємо, спікеру Ради Федерації Валентині Матвієнко відмовили у візі США, тому вона не змогла взяти участь у засіданні Міжпарламентського союзу в Нью-Йорку 30 серпня.

Спікер Ради Федерації РФ родом з України. Валентина Матвієнко (у дівоцтві Тютіна) народилася 7 квітня 1949року в Шепетівці Кам'янець-Подільської області (нині Хмельницька область). Дитинство провела в Черкасах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram