ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ходорковський допустив отримання політпритулку у Британії

Екс-глава ЮКОСу наполягає на своїй невинуватості

Ходорковський допустив отримання політпритулку у Британії
Ходорковский
Фото: EPA/UPG

Колишній глава ЮКОСу Михайло Ходорковський допустив, що проситиме політичного притулку у Великобританії.

Про це він розповів в інтерв'ю ВВС.

"Без сумніву, я розглядаю це як одну з можливостей. Але сьогодні я ще не готовий розповісти про своє рішення громадськості", - відповів Ходорковський на запитання ВВС про те, чи збирається він отримувати притулок у Великобританії.

Ходорковського заочно заарештували і оголосили в розшук вдень 23 грудня. Рішення про заочний арешт Ходорковського ухвалили після розгляду клопотання управління розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Росії. Раніше його притягнули як обвинувачуваного за статтею "організація вбивства і замаху на вбивство двох і більше осіб". Сам колишній глава ЮКОСу всі звинувачення відкидає.

Нагадаємо, що раніше колишній глава ЮКОСу близько 10 років провів за ґратами за звинуваченнями в економічних злочинах. У травні 2005 року Ходорковського визнали винним за шістьма статтями Кримінального кодексу РФ і засудили до дев'ятьох років позбавлення волі. Згодом термін покарання скоротили до восьми років. У 2006 році стосовно екс-глави ЮКОСу порушили другу кримінальну справу. На заході багато хто вважав Ходорковського політв'язнем.

У жовтні 2013 року Ходорковський вийшов на свободу, після чого поїхав з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram