ГоловнаСвіт

Індія ввела вищу міру покарання для неповнолітніх ґвалтівників і вбивць

Торік неповнолітні скоїли 38 тис. злочинів в Індії.

Індія ввела вищу міру покарання для неповнолітніх ґвалтівників і вбивць
Индия
Фото: air-tours.ru

Депутати верхньої палати парламенту Індії підтримали проект поправок у кримінальне законодавство, завдяки яким неповнолітніх віком від 16 до 18 років за зґвалтування, вбивства й інші тяжкі злочини судитимуть нарівні з дорослими і можуть стратити або засудити довічно.

Про це повідомляє euronews.

В Індії останнім часом різко зросла кількість злочинів, скоєних неповнолітніми. Лише торік було зареєстровано понад 38 тис. таких випадків.

2012 року в Індії пройшли протести з вимогою зробити жорсткішими закони, після того як дорослих, винуватих у гучному зґвалтуванні і подальшій кончині 23-річної студентки Джоти Сінгх у Нью-Делі, засудили до страти, а їхній 17-річний спільник отримав лише три роки позбавлення волі. Минулої неділі він вийшов на свободу, що спровокувало нову хвилю протестів.

2012 року смерть студентки отримала широкий резонанс - у багатьох містах Індії пройшли масові акції протесту, які супроводжувалися сутичками з поліцією. Люди вимагали не тільки стратити ґвалтівників, але й вжити заходів для боротьби з насильством щодо жінок. Зокрема вони вимагали створити спеціальні суди для розгляду таких кримінальних справ у прискореному режимі.

Мати загиблої заявила, що її засмутив той факт, що один із винуватців смерті її дочки не отримав відповідного покарання, однак вона рада, що тепер індійський парламент ухвалив відповідний закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram