ГоловнаСвіт

США розсекретили цілі ядерних ударів у СРСР, Східній Європі та Китаї

Однією з цілей для ударів по містах американські військові позначили населення

США розсекретили цілі ядерних ударів у СРСР, Східній Європі та Китаї
Архив

Національне управління архівів та документації США розсекретило список цілей для ядерних ударів по позиціях СРСР, Східної Європи та Китаю у разі початку збройного протистояння під час "холодної війни".

Про це пише The New York Times.

У документі 800 сторінок. Список цілей склали командири стратегічної авіації США у 1956 році. Військові планували частину операцій у 1959 році.

Наголошується, що найвищим пріоритетом було знищення радянських бомбардувальників, перш ніж вони зможуть злетіти і завдати ударів по цілях у Європі та поза її межами.

Другі за важливістю цілі - об'єкти виробничої інфраструктури, в тому числі люди, які нею займалися. У документі не уточнюється, про які саме об'єкти йдеться. Також повідомляється про плани знищити зброю та інші військові запаси.

У списку сказано про 179 цілей у Москві, 145 у Ленінграді і 91 у Берліні. Однією з цілей для міст позначено "населення".

За словами представника Ради з питань захисту природних ресурсів Метью Г. Маккінзі (Matthew G. McKinzie), у 1956 році ядерний арсенал США у десять разів перевищував радянський.

Нагадаємо, раніше в грудні повідомлялося, що мільярдер Ілон Маск злякався Третьої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram