ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума дозволить ФСБ стріляти по жінках і дітях

Співробітників російських спецслужб обмежать у спілкуванні з іноземцями.

Держдума дозволить ФСБ стріляти по жінках і дітях
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Держдума РФ за прискореною процедурою ухвалить законопроект, що розширює повноваження співробітників спецслужб. Наприклад, їм дозволять проникати під час масових заворушень у житла і стріляти в жінок та дітей для запобігання терактам.

Про це повідомляє РБК.

За даними агентства, на передостанньому засіданні Держдума екстрено розглянула законопроект, який розширює повноваження співробітників ФСБ. Розглянути його на початку засідання попросив член "Єдиної Росії" Ернест Валєєв, оскільки в порядку засідання Думи на 22 грудня законопроекту не було. Депутати без обговорення підтримали нові поправки.

Зокрема в законопроекті сказано, що співробітники ФСБ зможуть використовувати будь-які підручні засоби для необхідної оборони або під час затримання злочинця, якщо вони не матимуть вогнепальної зброї.

Також співробітникам спецслужб дається право проникати в житлові приміщення або на інші земельні ділянки для забезпечення громадської безпеки під час масових заворушень. Законопроект дозволяє в разі значного скупчення людей застосовувати зброю з метою запобігання терактам.

Для співробітників спецслужб вводять й обмеження. Їм заборонено контактувати з іноземцями, іноземними ЗМІ, міжнародними організаціями та НКО, які виконують функції "іноземного агента".

Нагадаємо, 4 грудня Держдума дозволила Росії ігнорувати рішення ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram