ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Когалымавиа" отримала 23 млн доларів страховки за катастрофу А321

Вибух Airbus-321 в небі над Синаєм визнано страховим випадком

"Когалымавиа" отримала 23 млн доларів страховки за катастрофу А321
Фото: EPA

Авіакомпанія "Когалымавиа", якій належав літак Airbus-321, що зазнав катастрофи над Синайським півостровом 31 жовтня, отримала страхову компенсацію у розмірі 23 млн доларів.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си з посиланням на повідомлення страхової компанії "Ингосстрах".

"Вибух А321 у небі над Синаєм визнано страховим випадком. Виплату проведено у зв'язку з повною загибеллю повітряного судна", - йдеться в повідомленні страховика.

Також "Ингосстрах" продовжує виплати компенсацій родичам пасажирів, загиблих під час аварії А321. Загальна сума цих виплат становить понад 143 млн рублів.

Нагадаємо, літак A321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" (працює також під брендом MetroJet) зазнав катастрофи 31 жовтня через півгодини після вильоту з Шарм-ель-Шейха. На борту перебували 217 пасажирів і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

Ця катастрофа стала найбільшою в історії російської авіації. Згідно з ФСБ Росії, на борту під час польоту спрацював саморобний вибуховий пристрій, внаслідок чого літак розвалився в повітрі. Відповідальність за вибух взяло на себе угруповання "Ісламська держава": бойовики опубліковали фото бомби, яку, як вони стверджують, один з екстремістів заклав на борту літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram