ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іракська армія почала зачистку центру міста Рамаді від бойовиків ІД

Просуванню армії перешкоджають снайперський вогонь і терористи-смертники.

Іракська армія почала зачистку центру міста Рамаді від бойовиків ІД
Ирак
Фото: EPA/UPG

Іракська армія почала зачищати центр міста Рамаді від бойовиків "Ісламської держави" (ІД).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Наші сили рухаються до комплексу урядових будівель у центрі Рамаді. Бої тривають у прилеглих кварталах, нас підтримує авіація", - заявив пресі представник антитерористичних сил країни Сабах аль-Нумані. За даними розвідки, чисельність бойовиків ІД у центрі міста не перевищує 300 осіб. При цьому представник військових зазначив, що просуванню армії перешкоджають снайперський вогонь і терористи-смертники.

20 грудня силовики попередили жителів про майбутній штурм центральних районів і запропонували їм евакуюватися. 8 грудня вони відзвітували про успішне визволення району Тамім. Перед операцією вони вказали городянам на шляхи можливого відступу.

Як зазначає Рейтер, якщо іракській армії вдасться повністю зачистити місто від бойовиків, це стане другою найбільшою перемогою над ІД після захоплення міста Тикрит.

Очікують, що захоплення міста з 450-тисячним населенням надасть важливу психологічну підтримку іракським силам безпеки, які неодноразово зазнавали поразки в боях з ІД, бойовики якої минулого року захопили третину території Іраку, - великого виробника ОПЕК і союзника США. Крім того, успіх іракської армії в Рамаді збільшить тиск на бойовиків ІД, які зараз борються на кілька фронтів у сусідній Сирії.

"Ісламська держава" - терористична організація, яка захопила 2014 року частину Іраку та Сирії та проголосила там халіфат. Міжнародна коаліція на чолі зі США завдає ударів по позиціях ІД із минулого року. З 30 вересня окрему повітряну операцію проти терористів у Сирії проводить Росія.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомляли, що від обстрілу бойовиками школи в Сирії загинули дев'ять учениць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram