ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини звинуватило Росію у загибелі 600 мирних жителів в Сирії

У 90% випадків літаки ВКС Росії атакують позиції поміркованої опозиції, зокрема житлові квартали

МЗС Туреччини звинуватило Росію у загибелі 600 мирних жителів в Сирії
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що в ході російської військової операції в Сирії жертвами бомбардувань стали 600 мирних жителів. За його словами, 200 з них загинули минулої неділі.

Про це повідомляє агентство РБК, посилаючись на агентство Anadolu.

У заяві Чавушоглу стверджується, що в неділю, 20 грудня, в ході нальотів російської авіації в провінції Ідліб загинули 200 мирних жителів. Голова МЗС Туреччини стверджує, що в 90% випадків літаки ВКС Росії атакують позиції поміркованої опозиції, зокрема і житлові квартали. За його словами, жертвами нальотів загалом стали близько 600 мирних жителів, з них 150 - діти.

У письмовій заяві Чавушоглу зазначив, що "дії Росії посилили позиції "Ісламської держави", а завданням Москви є повернення всієї території Сирії під контроль Башара Асада".

Голова МЗС Туреччини також заявив, що Росія поводиться нещиро, з одного боку, підписуючи папери про мирне врегулювання, а з іншого боку, продовжує бомбити позиції поміркованої опозиції.

Російська влада неодноразово спростовувала інформацію про обстріл мирних жителів і сил поміркованої опозиції в Сирії.

Нагадаємо, в середині грудня начальник Генштабу Вільної армії Сирії (ВАС) генерал-майор Ахмед Халід Біррі звинуватив Росію у співпраці з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram