ГоловнаСвіт

Росія заблокує 15 найбільших торрент-трекерів

Правовласники домоглися внесення файлообмінників у список на вічне блокування

Росія заблокує 15 найбільших торрент-трекерів
Фото: timer-odessa.net

Наступного року щонайменше 15 найбільших російських торрент-трекерів повністю заблокують, повідомив глава Роскомнагляду Олександр Жаров.

"15 найбільш популярних торрент-трекерів зусиллями правовласників внесено до списку на вічне блокування", - заявив Жаров на форумі "Інтернет Економіка 2015", інформує "Интерфакс".

Глава Роскомнагляду зазначив, що на рішення про блокування подано апеляції, які розглядає суд.

"Мій прогноз - у 2016 році їх заблокують, а оскільки за статистикою 95% громадян не користуються інструментами обходу блокування, трафік цих ресурсів значно знизиться", - підкреслив він.

За даними Роскомнагляду, з 1 травня, коли запрацювала нова версія антипіратського закону, у відомство надійшло 302 ухвали судів про попередні забезпечувальні заходи.

"Ресурси, на яких піратський контент розміщували, повідомлено. Переважно ресурси добровільно видаляють контент, але у 133 випадках справа дійшла до суду, і у 122 випадках правовласники суди виграли", - повідомив Жаров.

Повністю заблоковано наразі 1433 унікальні сторінки і 505 піратських ресурсів, зазначив глава Роскомнагляду.

Нагадаємо, у листопаді російський суд назавжди заблокував торрент-трекер RuTracker.org - один із найпопулярніших ресурсів російськомовного Інтернету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram