ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Краснодарському краї чоловіка побили арматурою за спробу показати фільм Навального

Потерпілий не став писати заяву в поліцію через побоювання за свою безпеку

У Краснодарському краї чоловіка побили арматурою за спробу показати фільм Навального
Юрий Чайка
Фото: ngzt.ru

У станиці Кущевська Краснодарського краю невідомі побили арматурою одного члена краснодарського відділення "Партії Прогресу" Олексія Мандрігелю за те, що він допомагав організувати показ фільму про генпрокурора РФ "Чайки" у місцевому кінотеатрі "Дружба".

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав Мандрігеля.

Мандрігеля називає свого друга Артемом.

За словами Мандрігеля, 14 грудня представники Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального зв'язалися з відділенням партії у Краснодарському краї і попросили домовитися про показ фільму. Мандрігеля намагався додзвонитися до адміністрації кінотеатру, але слухавку ніхто не брав. Тому він попросив свого друга Артема, який у той момент перебував у станиці, особисто поговорити з адміністрацією.

17 грудня, Артем зустрівся з директором кінотеатру "Дружба". Директор не зміг відразу дати остаточну відповідь і попросив передзвонити наступного дня. Після цього Артем пішов з будівлі кінотеатру.

"Через 10 хвилин на нього було скоєно напад. На вулиці Радянська двоє невідомих накинулися на нього, завдали кілька ударів арматурою по голові, після чого продовжили бити ногами і відібрали стільниковий телефон. Більше вони не взяли нічого, тому версія з побутовим пограбуванням виглядає неправдоподібною. Очевидно, на Артема напали через його спроби домовитися з кінотеатром, а телефон забрали, щоби встановити його контакти і, зокрема, дізнатися, на чиє прохання він це робив", - повідомляє Мандрігеля.

Він також написав, що Артем поїхав зі станиці, оскільки побоюється за своє життя. Заяву в поліцію Артем не писав, "тому що довіри до органів правопорядку тут немає", проте зняв побої і записав відеоінтерв'ю про подію.

Дождь поговорив з Олексієм Мандрігелею, який розповів, що його друг Артем не виходив на зв'язок після побиття, і тільки наступного дня, 18 грудня, подзвонив Мандрігелі з іншого телефону.

"Ми зробили відеозвернення на той випадок, якщо на Артема далі чинитимуть якийсь тиск, щоб його опублікувати. Але я опублікував свій пост для того, щоб люди, які на нього напали, зрозуміли, що він тут ні до чого. І якщо вони залишать його у спокої, ми будемо готові зам'яти цю ситуацію", - розповів Мандрігеля в ефірі.

Він також повідомив, що не думає, що замах на його друга не був федеральним замовленням, а місцевим.

Також за його словами, про Цапків і Ціпов'язів - членів злочинного угруповання, про яке йдеться у фільмі, - у станиці Кущевській прийнято не говорити з міркувань безпеки.

1 грудня ФБК опублікував фільм-розслідування про генерального прокурора Росії. У ньому йшлося, що в період здійснення своїх повноважень Юрій Чайка та його сини Артем та Ігор, а також високопоставлені співробітники Генпрокуратури Росії брали участь в тяжких злочинах проти особистості, державної служби і у сфері економіки.

Зокрема, у фільмі йдеться, що колишня дружина заступника генпрокурора РФ Ольга Лопатіна є одним із засновників компанії з виробництва цукру разом із дружинами організаторів злочинного угруповання, причетними до масового вбивства у станиці Кущевській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram