ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Москвич намагався відсудити в Apple 1 млн рублів за "одностатеві" смайлики у своєму IPhone

Суд не визнав смартфони з емодзі пропагандою гомосексуалізму

Москвич намагався відсудити в Apple 1 млн рублів за "одностатеві" смайлики у своєму IPhone
Фото: facebook.com

Московський міський суд визнав законною відмову в позові москвичеві, який намагався стягнути з компанії Apple близько 1 млн рублів за розміщення в смартфоні емодзі із зображенням одностатевих сімей.

Про це повідомляє РИА Новости.

Позивач заявляв, що його дитина виявила в IPhone смайли із зображенням сімей з двох чоловіків або двох жінок з дитиною. Звернувшись до суду, чоловік просив визнати такі емодзі пропагандою нетрадиційних відносин серед неповнолітніх, заборонити їх поширення на території Росії і виплатити його синові 985 тис. рублів в якості моральної компенсації.

Мосміськсуд, розглянувши позов, дійшов висновку, що "саме по собі можливе разове випадкове виявлення дитиною інформації про нетрадиційні відносини не є порушенням норм законодавства".

"Виробництво і реалізація смартфонів з такими зображеннями не може бути розцінена як згаданий вид пропаганди", - пояснили в прес-службі суду.

Нагадаємо, раніше російський сенатор побачив пропаганду одностатевих шлюбів у смайликах Facebook.

Закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх ухвалили в Росії в червні 2013 року. Фізичним особам, які порушили цей закон, загрожують великі штрафи, а діяльність юридичних осіб може бути тимчасово припинена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram