ГоловнаСвіт

Папа Римський відкрив шлях до канонізації матері Терези

Глава Католицької церкви визнав друге "чудо" черниці

Папа Римський відкрив шлях до канонізації матері Терези
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск відкрив шлях до канонізації матері Терези, визнавши друге "чудо", яке приписують цій католицькій черниці.

Як повідомляє Sky News, воно пов'язане зі зціленням бразильського чоловіка, який помирав від раку мозку у 2008 році. Весь цей час його дружина молилася до матері Терезі з проханням допомогти чоловікові. О 18:10 9 грудня 2008 року чоловіка доставили в операційну для термінового хірургічного втручання, але через півгодини хірург побачив, що чоловік перебуває у свідомості і абсолютно не відчуває болю. Пацієнт запитав: "Що я роблю тут?" Після цього він повністю відновився і повернувся до звичайного життя.

10 вересня 2015 року медична комісія одностайно визнала, що зцілення неможливо пояснити з медичної точки зору.

Канонізація у Католицькій церкві вимагає визнання двох чудес, пов'язаних із праведником. Перше чудо, яке дозволило зарахувати матір Терезу до блаженних у 2003 році, також було пов'язане зі зціленням. У 1998 році індійська жінка заявила, що у неї розсмокталася пухлина в животі завдяки медальйону з фотографією матері Терези.

Мати Тереза (Агнес Гонджа Бояджиу) - католицька черниця, що присвятила життя допомозі бідним і хворим. Вона народилася на Балканах, але стала відома як Тереза Калькуттська завдяки тому, що присвятила себе служінню хворим і вмираючим, бездомним і прокаженим у цьому індійському місті. У 1979 році за свою працю вона отримала Нобелівську премію миру.

Мати Тереза померла у 1997 році у віці 87 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram