ГоловнаСвіт

HRW опублікувала доповідь про загиблих під тортурами в сирійських в'язницях

Правозахисники отримали близько 50 тис. знімків убитих із травня 2011 року по серпень 2013-го.

Правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) опублікувала доповідь про тортури й убивства громадян у сирійських в'язницях.

Звіт складено на підставі документів і фотографій, які вивіз у Європу колишній судово-медичний фотограф військової поліції Сирії, згаданий у доповіді під псевдонімом "Цезар", повідомляє euronews.

Серед інших історій, поданих Human Rights Watch, - доля 14-річного сирійського підлітка Ахмада аль-Мусламані. Сирійська влада заарештувала його після того, як у його смартфоні поліція виявила пісню, що викриває режим Башара Асада.

Дахі аль-Мусламані, дядько вбитого 14-річного юнака Ахмада аль-Мусламані: "Я все дивлюся на ці фотографії. Дивно, як я взагалі виявив цей знімок. Це був Ахмад. Під номером. Вони на нього повісили номер. У Ахмада була душа, а потім він перетворився на номер", - розповів він.

Правозахисники кажуть, що загалом отримали близько 50 тис. знімків убитих. Фото зроблені в період з травня 2011 року по серпень 2013 року.

"Спочатку, відразу після мого арешту, я був шокований тим, що побачив. Насамперед тим, як люди були виснажені. Чорними колами в них під очима. А потім поступово сам перетворився на такого самого", - розповів правозахисникам один з колишніх в'язнів.

Раніше Human Rights Watch повідомляла, що від початку громадянської війни в Сирії 2011 року допити в'язнів із застосуванням тортур велися у 27 ізоляторах, розташованих у різних частинах країни. Жертвами конфлікту, за даними правозахисників, стали понад 250 тис. осіб.

Нагадаємо, наприкінці жовтня HRW запідозрила Росію у військових злочинах у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram