ГоловнаСвіт

Путін: хтось у турецькому керівництві вирішив лизнути американців в одне місце

Президент Росії виключив нормалізацію відносин з Ердоганом.

Путін: хтось у турецькому керівництві вирішив лизнути американців в одне місце
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін під час підсумкової прес-конференції припустив, що Туреччина збила російський Су-24, щоб "лизнути американців в одне місце".

"Ви [журналіст] запитали, може, там третя сторона якась є. Я натяк ваш розумію. Ми цього не знаємо. Але якщо хтось у турецькому керівництві вирішив лизнути американців в одне місце... Не знаю, правильно вчинили чи ні. По-перше, не знаю, потрібно це американцям чи ні. Можна собі уявити, що на якомусь рівні були домовленості: ми, напевно, російський літак, а ми зайдемо, скажімо, на територію Іраку. Я не знаю, може, такий обмін і був. У кожному разі вони всіх поставили в дуже скрутне становище", - сказав Путін.

Він додав, що не бачить, як нормалізувати відносини з турецьким керівництвом.

Нагадаємо, 24 листопада турецький літак збив російський бомбардувальник Су-24. Раніше турецька сторона не раз попереджала Росію про порушення повітряного простору під час військової операції в Сирії. Російська сторона наполягає, що бомбардувальник не порушував повітряного простору Туреччини. Туреччина ж заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram