ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Росія співпрацює як з Асадом, так і з ІДІЛ

Сирійська влада заявляє, що РФ купує у терористів нафту

Росія співпрацює як з Асадом, так і з ІДІЛ
Сирийские исламисты
Фото: EPA/UPG

Незважаючи на твердження РФ про те, що вона веде боротьбу з ІДІЛ, насправді все виглядає зовсім інакше. "Росія співпрацює як з режимом, так і з ІДІЛ. Інакше кажучи, Росія не ставить перед собою мети вести боротьбу з тероризмом", - заявив начальник Генштабу Вільної армії Сирії (ВАС) генерал-майор Ахмед Халід Біррі. Його слова наводить агентство УНІАН із посиланням на Aa.com.tr.

За словами генерала, ймовірно, Росія купує нафту в ІДІЛ.

"Передбачається, що на сході Хомса та інших районах країни розташовані другі у світі за величиною родовища газу. Таким чином, росіяни хочуть захистити їх у власних інтересах. Для нас є очевидним той факт, що ІДІЛ є партнером режиму і діє синхронно з ним. Останні події вказують на те, що режим Асада та Росія купують нафту у ІДІЛ. Нещодавно були перехоплені переговори між бойовиками ІДІЛ і російськими командирами, які керують атаками", - сказав він.

За його словами, створення запропонованої Туреччиною зони безпеки на півночі Сирії необхідне. Це звузить можливості Росії в прикордонній зоні", - зазначив Халід Біррі. І Росія інтенсифікувала атаки в рамках військової операції в Сирії, щоб перешкодити створенню цієї зони.

Нагадаємо, на початку грудня Міноборони РФ звинуватило Туреччину в масштабних закупівлях нафти в ІД. Турки, своєю чергою, вказали на зв'язок між нафтою ІД і Росією. Як заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, США мають докази того, що "Ісламська держава" (ІД) і російські компанії продають нафту Сирії.

Як повідомляли, в лютому Радбез ООН заборонив купувати нафту в "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram