ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав європейські країни переглянути міграційні закони

Понтифік звернувся до світу з посланням з нагоди Всесвітнього Дня Миру.

Папа Римський закликав європейські країни переглянути міграційні закони
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск закликав європейські країни переглянути свої міграційні закони, щоб прийняти біженців, допомогти їм інтегруватися в суспільство і стати легальними резидентами.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Його заява прозвучала на тлі повідомлень про те, що деякі європейські країни хочуть закрити свої кордони для мігрантів і біженців.

"Що стосується мігрантів, я хотів би попросити про перегляд міграційного законодавства таким чином, щоб, поважаючи взаємні права та обов'язки, воно могло відображати готовність вітати мігрантів та сприяти їхній інтеграції", - йдеться в посланні понтифіка, приуроченого до Всесвітнього Дня Миру. Його відзначають 1 січня, але публікується послання традиційно перед католицьким Різдвом (25 грудня).

"Особливу увагу слід звернути на умови законного перебування мігрантів, оскільки "підпільне" життя може призвести до злочинної поведінки", - сказано в посланні.

"Головна загроза сучасному світу - це зростаюча байдужість. Байдужість до Бога, байдужість до близького свого. І єдиний шлях до порятунку - це милосердя. Милосердя є серце Бога. І воно має бути в серці людей. Повинна бути любов до інших - до ув'язнених, хворих, бездомних, іноземців і навіть до ворогів. Саме за цим критерієм буде судити Господь нас. Від вашого милосердя залежить, яким буде ваше життя у вічності", - цитує слова Папи Римського Catholic Voices Comment.

Тим часом, як повідомило 15 грудня агентство Frontex, за 11 місяців поточного року зовнішні кордони Євросоюзу незаконно перетнули 1,55 млн осіб. Водночас, за даними агентства, в листопаді кількість нелегальних перетинів кордонів Євросоюзу зменшилася порівняно з попередніми місяцями. Причиною тому, як зазначено у звіті, стало погіршання погодних умов, через що добиратися морем до берегів Європи для мігрантів стало небезпечніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram