ГоловнаСвіт

Туреччина відмовилася платити РФ за збитий Су-24

В Анкарі відзначили зростання ворожості Москви після інциденту з бомбардувальником.

Туреччина відмовилася платити РФ за збитий Су-24
Российский Су-24
Фото: twitter.com/HaberturkTV

Офіційний представник МЗС Туреччини Танжу Більгіч (Tanju Bilgic) заявив, що Анкара не планує відшкодовувати Росії збиток за збитий бомбардувальник Су-24.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Виплата вимог Росії неможлива", - повідомив він.

"Російські військові якийсь час поводяться так, ніби Туреччина становить якусь загрозу, але це перебільшення і не має нічого спільного з дійсністю, - підкреслив Більгіч. - Туреччина не поводиться агресивно щодо російських військових цілей, а наша головна надія - не нагнітати напруження".

14 грудня посол РФ у Туреччині Андрій Карлов назвав три умови, які необхідно виконати Анкарі для відновлення відносин між країнами. За його словами, турецька влада повинна перепросити за збитий російський бомбардувальник, а також знайти і покарати винних у цьому інциденті. Крім того, він заявив, що Туреччина повинна виплатити Росії компенсацію за знищений літак.

Криза у відносинах між Москвою та Анкарою почалася після того, як два турецькі винищувачі 24 листопада збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження. Після цього Росія ввела відносно Анкари санкції, які, зокрема, торкнулися туристичної сфери і постачання продуктів харчування. Також вона скасувала безвізовий режим з Туреччиною. Раніше в середу повідомляли, що Росія розширює санкції проти Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram