ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Клінтон презентувала свій план боротьби з ІД

Колишній держсек США закликала владу країни бути готовою до нових терактів.

Клінтон презентувала свій план боротьби з ІД
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від демократів, колишній держсекретар Гілларі Клінтон представила план боротьби з терористами, зокрема з бойовиками "Ісламської держави" (ІД).

Свій план Клінтон озвучила під час промови в університеті штату Міннесота в рамках передвиборної кампанії, повідомляє агентство Рейтер.

За словами колишнього держсекретаря, влада США повинна бути готовою до нових терактів і тісно співпрацювати з бізнесменами Кремнієвої долини, щоб встигати ідентифікувати потенційних екстремістів у соцмережах, видаляти їх акаунти і будь-яку іншу інформацію терористичного змісту.

Клінтон також заявила про необхідність посилити авіаудари по території Сирії і візовий контроль людей, які приїжджають із регіонів, які перебувають під впливом ІД. Крім того, політик закликала посилити закони про володіння зброєю на території Штатів і запропонувала заборонити продаж штурмової зброї.

Минулого тижня, 12 грудня, Клінтон заявила, що з усіх кандидатів на посаду президента лише вона має конкретний план боротьби з ІД. Тоді вона не розкрила всіх деталей, уточнивши, що в разі свого обрання головою держави не допустить участі США в наземній військовій операції, оскільки "це нерозумно, а терористи тільки на це й чекають".19 листопада Клінтон заявила про необхідність посилити повітряну операцію проти ІД.

У президентську гонку в США включилися понад два десятки політиків. За опитуваннями громадської думки, серед демократів лідирує Гілларі Клінтон, серед республіканців, за останніми даними, лідирує мультимільярдер Дональд Трамп. Вибори президента США відбудуться 8 листопада 2016 року.

Раніше в середу повідомляли, що США стало відомо про плани ІД захопити нафтові родовища в Лівії та на Синаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram