ГоловнаСвіт

Канада продала першу партію свіжого повітря жителям китайської столиці

Жартівливий проект обернувся прибутком

Канада продала першу партію свіжого повітря жителям китайської столиці
Песчаная буря в Пекине
Фото: EPA/UPG

Канадська компанія успішно продала в Пекіні партію балончиків зі свіжим повітрям, повідомляє агентство Интерфакс з посиланням на американський телеканал NBC

За словами представників керівництва компанії, цей проект почався як жартівливий, однак перша партія швидко розійшлася серед споживачів китайської столиці.

"Ми продали все, і тепер велика кількість людей хоче поширювати нашу продукцію, - сказали в компанії. - Якісне повітря, як і бутильована вода, - цей сегмент промисловості зростає, оскільки люди відчувають різницю".

Повітря, яке канадці продають у Китай, запомповують у Скелястих горах, зазначає NBC.

Як уточнює газета The Daily Mail, спочатку компанія Vitality Air продавала на eBay пакети з повітрям за $0,99. Тепер залежно від обсягу вартість пляшки доходить до $46. Це еквівалентно 400 юаням, що у 200 разів дорожче від пляшки мінеральної води, яка коштує близько 2 юанів.

Нагадаємо, влада Пекіна вперше ввела найвищий - "червоний" - рівень екологічної тривоги у зв'язку із загрозою сильного смогу з 8 по 10 грудня. Уряд опублікував звернення, яке наказує призупинити всі будівельні роботи і закрити всі школи. Крім того, влада заборонила пересування деяких транспортних засобів.

Через забруднене повітря в КНР щодня вмирають більш ніж 4 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram