ГоловнаСвіт

Екс-президент Гондурасу здався правосуддю США у справі про корупцію у ФІФА

72-річного чиновника підозрюють у корупції під час продажу маркетингових прав і прав на телетрансляції.

Екс-президент Гондурасу здався правосуддю США у справі про корупцію у ФІФА
ФИФА
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Гондурасу і колишній голова національної федерації футболу Рафаель Кальєхас добровільно вилетів до США, щоб постати перед американським правосуддям у зв'язку з підозрами у причетності до корупційного скандалу у ФІФА.

Про це повідомляє euronews.

72-річного Кальєхаса підозрюють у корупції під час продажу маркетингових прав і прав на телетрансляції.

Перші арешти в рамках американського розслідування пройшли в Цюриху 27 травня. Загалом у цій справі проходять понад 40 фізичних осіб і організацій. Усі вони, за версією американської влади, брали участь у злочинних схемах, які дозволили їм отримати більш ніж $200 млн хабарів. У період із травня по листопад дев'ять фігурантів справи визнали свою провину і погодилися заплатити штраф у розмірі більш ніж $40 млн.

4 грудня США пред'явили звинувачення ще 16 функціонерам ФІФА. А 8 грудня заарештований віце-президент ФІФА погодився на екстрадицію в США.

На тлі нових арештів у Цюриху 3 грудня відбулося засідання виконавчого комітету ФІФА, на якому обговорювали реформи футбольної організації. Зокрема розроблено пропозиції: обмежити тривалість перебування на посаді президента ФІФА і членів ключових керівних органів трьома термінами по чотири роки; розділити політичні та адміністративні функції; ввести більш суворий незалежний контроль над фінансовими операціями; провести перевірки нинішніх чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram