ГоловнаСвіт

Санкції проти Росії продовжать на наступні півроку, - Федеріка Могеріні

Мінським угодам "ще далеко до повної реалізації".

Санкції проти Росії продовжать на наступні півроку, - Федеріка Могеріні
Фото: EPA/UPG

Керівник зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Федеріка Могеріні вважає, що, цілком імовірно, санкції проти Росії продовжать на наступні шість місяців, повідомляє агентство РБК із посиланням на France Presse.

"Дозвольте мені сказати політично, що загальна оцінка сьогодні очевидно схиляється в напрямку продовження санкцій", - сказала Федеріка Могеріні в понеділок після зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

За її словами, є згода стосовно того, що мінським угодам, які стосуються врегулювання ситуації на сході України і виконання яких є умовою скасування санкцій проти Росії, "ще далеко до повної реалізації".

France Presse також цитує міністра закордонних справ Італії Паоло Джентілоні, який сказав, що він "не передбачає тривалої дискусії" про санкції на саміті голів країн Євросоюзу.

Як повідомляли, країни Європейського Союзу можуть прийняти рішення про продовження економічних санкцій проти Російської Федерації 17-18 грудня.

Нагадаємо, на початку грудня голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський повідомив, що дискусії про скасування санкцій проти Росії не ведуться. Можливе скасування обмежувальних заходів залежить від виконання мінських домовленостей.

Трохи раніше міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні заявив, що жодних домовленостей про продовження санкцій проти Росії між західними лідерами в кулуарах саміту G20 не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram