ГоловнаСвіт

Мільярдер Ілон Маск злякався Третьої світової війни

Бізнесмен вважає більш ніж реальним використання ядерної зброї.

Мільярдер Ілон Маск злякався Третьої світової війни
Илон Маск
Фото: EPA/UPG

Голова компаній Space X і Tesla, мільярдер Ілон Маск побоюється, що Третя світова війна завадить йому (і людству) колонізувати Марс.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу GQ.

В інтерв'ю Маск докладно розповідає про свої проекти - електромобілі, надзвуковий поїзд Hyperloop, нові скафандри і польоти на Марс. На думку підприємця, будівництво аванпосту на іншій планеті є моральним обов'язком людства - Маск порівнює це з резервним копіюванням даних із комп'ютера. Причому хвилюють його не технічні складності польоту і колонізації, а політичні події на Землі.

"Вікно можливостей побудувати самопідтримувальну базу на Марсі... буде відчинене деякий час, а потім станеться щось - і рівень технології на Землі різко впаде. Чи встигне база досягнути самостійності до того, як перестануть приходити кораблі із Землі? Я маю на увазі, що не треба виключати можливості Третьої світової війни. Знаєте, 1912 року оголошували нове століття миру і процвітання, коли воєн більше не буде. А потім Перша, Друга світові війни і холодна війна", - зазначає Маск.

Підприємець вважає більш ніж реальним використання ядерної зброї. Крім того, війну може супроводжувати потужний громадський рух протесту проти сучасних технологій, а також сплеск релігійного екстремізму - Маск вказує на розростання терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Сам Маск нещодавно запропонував використовувати термоядерну зброю для того, щоб зробити Марс придатним для життя і подальшої колонізації. Вибухи в атмосфері безпосередньо над полюсами планети створять два пульсуючі аналоги Сонця, які протягом короткого часу забезпечать необхідний розігрів атмосфери. Про це американський бізнесмен заявив у передачі "Вечірнє шоу зі Стівеном Кольбером" телерадіокомпанії CBS.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram