ГоловнаСвіт

Ердоган заявив про бажання налагодити відносини з Росією

Турецький лідер нагадав, що відносини між Москвою та Анкарою погіршилися через дії росіян

Ердоган заявив про бажання налагодити відносини з Росією
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Відносини між Росією і Туреччиною не повинні постраждати "через помилку льотчика, який не чув попередження".

Про це заявив журналістам президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на борту літака по дорозі до Туркменістану, інформує Hürriet Daily News.

"Ми не прихильники конфлікту. Ми хочемо продовжувати наше стратегічне партнерство, а також бажаємо, щоб наші відносини з Росією були такими ж, як і раніше. Ми успішно співпрацювали останні 10-11 років і хочемо, щоб це продовжувалося", - сказав Ердоган.

"Інцидент, що стався через помилку (російського - ред.) пілота, який не слухав попередження, не повинен впливати на відносини двох націй, особливо на стратегічні відносини. Те, що цей інцидент відбився на наших двосторонніх зв'язках, нас дуже засмучує", - додав турецький лідер.

За словами Ердогана, він провів переговори з главами сусідніх і близьких з Росією держав, які намагаються допомогти йому знайти вихід з кризи.

На питання журналістів про те, чи отримав турецький президент якесь повідомлення від російської влади, Ердоган відповів: "Ми чекаємо. Давайте разом почекаємо і подивимося".

Нагадаємо, 9 грудня Туреччина заявила про призупинення "Росатомом" будівництва АЕС "Аккую". Раніше, 28 листопада, Росія ввела санкції щодо Анкари. Причиною цього стало те, що 24 листопада російський бомбардувальник Су-24, що порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження, збили турецькі винищувачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram