ГоловнаСвіт

Під Воронежем згорів інтернат: загинули 23 людини

Стан трьох постраждалих важкий

Під Воронежем згорів інтернат: загинули 23 людини
Фото: sibdepo.ru

Велика пожежа сталася в ніч проти неділі у Воронезькому психоневрологічному інтернаті. Про це повідомляють російські ЗМІ.

За останніми даними, загинули 23 людини.

"Під час розбирання завалів виявлено тіло ще одного загиблого. Тож у результаті пожежі загинули 23 людини, у тому числі дві - в лікувальних установах", - повідомляє "Интерфакс" з посиланням на ГУ МНС.

Медики оцінюють стан трьох постраждалих від пожежі як тяжкий.

Слідчі, які працюють на місці НП, намагаються встановити обставини події. Порушено кримінальну справу за фактом загибелі людей під час пожежі.

"Слідчі органи Слідчого комітету РФ у Воронезькій області порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.109 КК РФ (спричинення смерті з необережності, двом і більше особам), за фактом загибелі людей під час пожежі в БУЗ ВО "Новохоперський психоневрологічний інтернат", - повідомляє СУ СК у Воронезькій області.

Займання в будівлі психоневрологічного інтернату в селі Алфьоровка Новохоперського району сталося пізно увечері в суботу. За даними Центрального регіонального центру МНС, повідомлення про пожежу надійшло о 23:02. За словами працівника інтернату, всього в ньому проживало близько 140 інвалідів, із них 50 - лежачі, інтернат мав два корпуси.

У будівлі на момент займання перебували 74 людини, при цьому майже 30 пацієнтів були лежачими. За даними МНС, з інтернату вивели більш ніж 50 осіб, однак доля 14 залишається невідомою.

Нагадаємо, 10 грудня в Москві виникла сильна пожежа на знаменитому Тушинському машзаводі, де колись виготовили "Буран" - радянський багаторазовий космічний човен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram